Какви са причините за запушване на канал?

Когато имаме запушен канал, най-добре е да действаме бързо за отстраняването на проблема, преди той да се е влошил. Едва ли за някой е приятно да има лоша миризма и мръсотия, а още по-неприятно би станало ако наводним собственото си помещение и съседите. Отпадъците и мазнините, които попадат в сифоните  образуват налепи и затрудняват оттичането на водата. Дори редовно да почиствате филтъра на сифона, отново може да срещнете проблеми със запушването.

Какво причинява запушване на каналите?
Понякога причината за запушването на каналите е, че натоварването на ВиК системата идва в повече на старите инсталации. Честото ползване на мивки, тоалетни, душ кабини и други може да я задръсти. Може просто канализационната ви инсталация да е много стара и с подмяната й да си решите проблема. Може да имате проблем с тръбите. При редовната експлоатация те могат да се разместят или по тях да се появят счупвания, пукнатини, дори прораснали корени от дървета. Проблеми се появяват и при неправилна експлоатация. Когато тръбите не могат да поемат повече хранителни отпадъци, косми и други трудноразградими неволно изпуснати боклуци, тогава се налага почистване и отпушване на канал. Понякога в сифоните и в тоалетните попадат санитарни отпадъци, тоалетна хартия, дамски превръзки, тампони, памперси, сапуни, ароматизатори за тоалетна, строителни отпадъци, остатъци от храна и други твърди и едри предмети. Друга причина за запушването на каналите е неспазване на изискванията за денивелация и наклон на тръбите за отпадни води при монтаж. Възможно е и тръбите, които са сложени да са с по-малък диаметър, а не с нужния по стандарт.

Кога имате нужда от специалист за отпушване на канала?
В случай, че водата в мивката, сифона, банята, душ кабината или в тоалетната ви се оттича бавно, трудно или изобщо не се оттича, събира се много голямо количество вода, и има опасност от течове и наводнения, вече е крайно време да се обърнете към професионалисти. Те ще видят какво е състоянието на канализацията и ще направят диагностика на тръбите. Може да разчитате на нас – ние ще реагираме бързо и ще ви дадем съвети как да използвате водопроводната и канализационната мрежа така, че да можете да се възползвате от нея по-дълго време без да имате проблеми. Ние имаме специализирана апаратура, професионален подход, както и нужните знания и умения за качествена работа.

Разчитайте на нас за почистване и отпушване на канали!